Manifest – Elk kind zo thuis mogelijk

Home   ›   Nieuws   ›   Manifest – Elk kind zo thuis mogelijk

Graag delen wij het vernieuwde Manifest: ‘Elk kind zo thuis mogelijk’ met jullie. Het doel van dit manifest is om de mindset van de versnellingsaanpak te vertalen en tastbaar te maken voor iedereen in het werkveld. 

Het manifest komt enerzijds voort uit de ervaringen van het team binnen de versnellingsaanpak. Anderzijds hebben wij ook inzichten en waarden opgehaald in verschillende bijeenkomsten en workshops. Zo ook het jeugdhulp symposium van 2023 op 6 oktober in Lelystad. 

Na dit symposium volgde een eerste versie van het manifest. Hiermee zijn we middels een actieve werkvorm verder aan de slag gegaan tijdens de bijeenkomst op 1 februari in het Eksternest in Almere. 

Uit deze bijeenkomst bleek dat er nog enkele aandachtspunten waren die om verduidelijking of aanpassing vroegen. Om hier gehoor aan te geven is een tweede, vernieuwde versie van het manifest ontstaan die wij nu graag met jullie delen. Deze versie is een reflectie van onze gedeelde waarden en een leidraad voor ons werk in het werkveld.

Het verspreiden van het manifest is slechts een begin. Vanaf hier wordt het manifest verder verfijnd en toegepast in de hoop dat het gedragen zal worden door een breed scala aan mensen in ons werkveld en aanzet tot discussie en samenwerking binnen ons werkveld. We hopen dat dit manifest een nieuwe standaard zal worden in Flevoland en als voorbeeld zal dienen voor de rest van het land. Het is onze overtuiging dat het bijdraagt aan het streven om elk kind zo thuis mogelijk te laten verblijven. 

Deel dit bericht: